به گزارش خبرگزاری فرانسه رستورانهای نیویورک از سال قبل از کاربرد روغنهای سرخ کردنی و سسهای حاوی چربی ترانس منع شده بودند، اما از اول جولای این ممنوعیت همه انواع غذاها از جمله چربیهای مورد استفاده در نانهای شیرینی و دوناتها را در برمیگیرد.
اداره بهداشت نیویورک اعلام کرده است: " همه غذاهای سروشده در رستورانها از جمله غذاهای پختهشده، روغنها، ماگارینها و روغنهاس شیرینیپزی مورد استفاده در پخت نان و غذاهای از پیشآماده شده حاوی چربی مصنوعی ترانس، باید کمتر از 0.5 گرم چربی ترانس در هر وعده غذایی داشته باشند."
البته غذاهای کارخانهای که در بستهبندی اصلی و بازنشده عرضه میشوند مانند آبنباتها یا کراکرها از این ممنوعیت مستثنی هستند.
به گفته اداره بهداشت ممنوعیت ابتدایی در سال قبل با پذیرش گسترده روبه رو شد و بیش از 98 درصد رستورانهای بازرسیشده در ماه گذشته آن را رعایت کرده بودند، در عین حال که بسیاری از آنها حد ضروری اعلامشده هم فراتر رفته و چربیهای اشباعشده را هم کم کرده بودند.
چربیهای ترانس که هنگام اضافه کردن هیدروژن به روغنهای گیاهی به وجود میآیند، میزان کلسترول "بد" خون را افزایش و میزان کلسترول "خوب" را کاهش میدهند و به این ترتیب خطربیماریهای عروق کورونر قلب را بالا میبرند.
نیویورک اولین شهری در آمریکا است که چربیهای ترانس را در رستورانهایش ممنوع اعلام کرد و به دنبال آن شهر فیلادلفیا هم اقدام مشابهی را انجام داد.